Největší zábava je Sport , ukážemi ti jak správně trénovat. Chodíš do posilovny a baví tě Kulturistika i informace o výživě. Sleduje také Magazín pro muže a buď v obraze. Kvalitní sportovní potřeby pro sportovce. Nabízíme levné kontaktní čočky za skvělé ceny. Domácí posilovací stroje. Zhlédněte novinky tipy na sázení od Betfair.

Kraul

Rádi vám poradíme s vašim plaveckým tréninkem.

Kraul

Příspěvekod Sportuj v sob 22. lis 2008 18:43:11

Kraul je nejrychlejší a nejúčinnější plavecký styl. Chcete-li poradit s tréninkem kraulu tak napište.
Sportuj
Administrátor

Re: Kraul

Příspěvekod Kuba v stř 21. led 2009 17:24:47

Zdravím, prosím o pomoc s mým plaveckým tréninkem. Chtěl bych se připravit na jedny zkoušky a ze všech disciplín mi největší problém dělá trať 200m. Časový limit je 4:00. Časový limit se zdá být mírný, ale přesto zatím nejsem schopný ho zaplavat. Můj nejlepší výsledek na nejdelší trať kterou jsem schopen uplavat kraulem(100m) je 1:30. Po doplavání této stovky jsem byl vyřízený a asi bych toho už moc uplavat nedokázal. Na kratších tratích nemám absolutně žádný problém- urvu to silou... Na přípravu mám přibližně 3 měsíce s 2-3 tréninky týdně. Jsem mezomorf, hraji závodně fotbal a moje fyzická kondice je na dobré úrovni. Běhám, závodně jsem dělal atletiku,převážně sprint a chodím alespoň dvakrát týdně do posilky. Myslím, že můj problém bude v technice. I když plavu pomalejším tempem,nejsem schopný delší trať zvládnout. Pořád mě to nutí plavat rychleji, abych se "udržel" na hladině a poté nemůžu. Jak byste viděli můj trénink? Měl bych nejdříve naplavat objem,jako je tomu v běhání,a poté se snažit zrychlovat? Nevím,jestli by se to dalo zvládnout za dobu,kterou mám na přípravu. Nebo začínat na uplavání 100 metrů a postupně tuto trať kraulem prodlužoval až na potřebných 200m?
Děkuji za každý návrh nebo radu,klidně i konkrétnější, jak by mohl trénink vypadat.
Kuba
člen Sportuj.com

Příspěvekod Sportuj v stř 21. led 2009 18:08:29

Kuba píše:Zdravím, prosím o pomoc s mým plaveckým tréninkem. Chtěl bych se připravit na jedny zkoušky a ze všech disciplín mi největší problém dělá trať 200m. Časový limit je 4:00. Časový limit se zdá být mírný, ale přesto zatím nejsem schopný ho zaplavat. Můj nejlepší výsledek na nejdelší trať kterou jsem schopen uplavat kraulem(100m) je 1:30. Po doplavání této stovky jsem byl vyřízený a asi bych toho už moc uplavat nedokázal. Na kratších tratích nemám absolutně žádný problém- urvu to silou... Na přípravu mám přibližně 3 měsíce s 2-3 tréninky týdně. Jsem mezomorf, hraji závodně fotbal a moje fyzická kondice je na dobré úrovni. Běhám, závodně jsem dělal atletiku,převážně sprint a chodím alespoň dvakrát týdně do posilky. Myslím, že můj problém bude v technice. I když plavu pomalejším tempem,nejsem schopný delší trať zvládnout. Pořád mě to nutí plavat rychleji, abych se "udržel" na hladině a poté nemůžu. Jak byste viděli můj trénink? Měl bych nejdříve naplavat objem,jako je tomu v běhání,a poté se snažit zrychlovat? Nevím,jestli by se to dalo zvládnout za dobu,kterou mám na přípravu. Nebo začínat na uplavání 100 metrů a postupně tuto trať kraulem prodlužoval až na potřebných 200m?
Děkuji za každý návrh nebo radu,klidně i konkrétnější, jak by mohl trénink vypadat.

Čas 1:30 na stovce je podle mě výborný a z něho by jste měl snadno zaplavat čas do 4 minut. Váš problém tedy bude predevším v plavecké technice. Zkuste si najít někoho kdo se na vaši techniku podívá a poradí vám případně kde děláte zásadní chyby(nejlépě plavecký trenér). 200 metrová trať je ale také přecejen více i o vytvalosti, zkuste tedy v bazénu natočit i více kilometrů. Určitě bych do vašeho tréninku zařadil i delší úseky než 200 metrů.

Za 3 měsíce toho lze ztihnout dost, a počáteční kondici máte dobrou, takže by to mělo klaponout.
Hodně zdaru.

(když se nad tím zamyšlím tak kdybyste 1 stovku dal za těch 1:30 tak druhá vám stačí za 2:30 což by němel být až takový problém)
Sportuj
Administrátor

Příspěvekod Kuba_601.skss v stř 21. led 2009 18:35:08

Děkuji za odpověď ... 8-)
K_U_B_A
Kuba_601.skss
Nový člen

Příspěvekod Patrik v pát 02. pro 2011 11:58:03

Zdravím, venujém sa plávaniu už así 3 roký tak rekreačné, a teraz toho roku ma to velmi chytilo a plávem 3 krát do týždna, chcem sa opýtat na nejaké radý čo by som mal a ako cvičit dakujém za hocijaku pomoc,
Patrik
Můj první příspěvek!

Zpět na Plavání